Inventar over matrisematerialer i hudpleieprodukter (2)

https://www.zfbiotec.com/hot-sales/

Forrige uke snakket vi om noen oljebaserte og pulveraktige materialer i kosmetiske matrisematerialer. I dag vil vi fortsette å forklare de gjenværende matrisematerialene: gummimaterialer og løsemiddelmaterialer.

Kolloide råvarer - voktere av viskositet og stabilitet
Glial-råmaterialer er vannløselige polymerforbindelser. De fleste av disse stoffene kan utvide seg til kolloid i vann for å få fast pulver til å feste seg og dannes. De kan også brukes som emulgatorer for å stabilisere emulsjoner eller suspensjoner. I tillegg kan de også danne filmer og gjøre gel tykkere. Glialråvarene som brukes i kosmetikk er hovedsakelig delt inn i tre kategorier: naturlig og syntetisk, og semisyntetisk.

Naturlige vannløselige polymerforbindelser: vanligvis avledet fra planter eller dyr, slik som stivelse, plantegummi (som arabisk tyggegummi), animalsk gelatin, etc. Kvaliteten på disse naturlig hentede gummiråvarene kan være ustabile på grunn av endringer i klima og geografisk miljø, og det er fare for forurensning av bakterier eller mugg.

Syntetiske vannløselige polymerforbindelser, inkludert polyvinylalkohol, polyvinylpyrrolidon, polyakrylsyre, etc., har stabile egenskaper, lav hudirritasjon og lave priser, og erstatter dermed naturlige vannløselige polymerforbindelser som hovedkilden til kolloidale materialer. Det brukes ofte som et lim, fortykningsmiddel, filmdannende middel og emulgerende stabilisator i kosmetikk.

Halvsyntetiske vannløselige polymerforbindelser: De vanligste inkluderer metylcellulose, etylcellulose, karboksymetylcellulose natriumhydroksyetylcellulose, guargummi og dets derivater, etc.

https://www.zfbiotec.com/moisturizing-ingredients/

Løsemiddelråmaterialer – nøkkelen til oppløsning og stabilitet

Løsemiddelråmaterialer er essensielle komponenter i mange væske-, pasta- og pastabaserte hudpleieformler. Når de kombineres med andre ingredienser i formelen, opprettholder de visse fysiske egenskaper til produktet. De vanligste løsemiddelråstoffene i kosmetikk inkluderer hovedsakelig vann, etanol, isopropanol, n-butanol, etylacetat, etc. Vann er det mest brukte i hudpleieprodukter.


Innleggstid: 30. juli 2024